blog post image

Dana begon als planner, maar het werd veel meer

Naam: Dana

Leeftijd: 26

Woonplaats: Utrecht

Functie: Planner/ Casemanager Verzuim/ Vertrouwenspersoon

In deze serie "Uitgelicht" interviewen we medewerkers van TSC.


Ze woont lekker dichtbij het TSC kantoor in Utrecht en daarom komt ze op de fiets naar haar werk. Sinds kort is ze ook vertrouwenspersoon en casemanager verzuim. Een hele goede match met haar opleiding Social Work. Tot nu toe kon ze deze ervaring nog niet in de praktijk brengen. Na haar studie is ze eerst gaan reizen naar Peru, Mexico en Costa Rica. Via het uitzendbureau kwam ze als bijbaantje terecht bij TSC. Dat voelde meteen goed en ze is gebleven, al bijna 2 jaar.


Waar zijn we vandaag?

TSC kantoor Utrecht.


Hoe ziet mijn werkdag er nu uit?

Mijn werkdag is van 9 tot 5, dus ik kom gewoon op de fiets naar kantoor. Ik haal koffie, open mijn mailbox, kijk wat er allemaal binnen is gekomen en kijk op WhatsApp. En dan ga ik eigenlijk aan de slag: mailtjes beantwoorden, de roosters en evenementen inplannen. De meeste medewerkers melden zich aan voor evenementen via de TSC app, maar er zijn soms ook projecten die er niet in staan. Dat vergt wat meer werk voor ons.


Wat houdt je functie precies in?

Inplannen van de beveiligers, servicemedewerkers en brandwachten voor de grote shows, festivals, evenementen, concerten, op hoofdlijnen.

In het vervolg ga ik mij meer bezighouden met verzuim, als casemanager ga ik trajecten begeleiden.

Dit houdt in dat ik de verzuimmeldingen zal registeren en monitoren, de verzuimgesprekken voeren en de re-integratieplannen samen met de medewerker opstellen. 


En nu dus ook vertrouwenspersoon.

Eigenlijk is de combinatie van planner, vertrouwenspersoon en casemanager verzuim ideaal. Vanuit mijn rol als planner spreek ik dagelijks de medewerkers. Hierdoor kan ik er nu ook op een andere manier voor de medewerkers zijn. 


Er zijn 4 vertrouwenspersonen binnen TSC. Is dat niet wat veel?

Als werknemer moet je een goed gevoel hebben bij iemand, daarom is het fijn dat er meerdere vertrouwenspersonen zijn. 

Als jij iets hebt meegemaakt, wat veel impact heeft, dan wil je dit met iemand delen waar je een goed gevoel bij hebt. Daarom hebben wij verschillende vertrouwenspersonen binnen het bedrijf. De andere vertrouwenspersonen zijn Annika van Lieshout, Henny van der Klaauw en Jos Beeren. 


Waarvoor ga je naar een vertrouwenspersoon?

Ik ben er eigenlijk vooral voor het luisteren. Dus eigenlijk wordt 80 procent van de cases opgelost door gewoon een luisterend oor te bieden. Dat kan in vijf gesprekken zijn, maar ook in twee. Maar het belangrijkste is dat iemand het gevoel heeft van 'ik word echt gehoord en begrepen'. 

De vertrouwenspersoon is er voor een eerste opvang, begeleiding en nazorg voor medewerkers die mogelijk te maken hebben gehad met ongewenste omgangsvormen. De ongewenste omgangsvormen zijn seksuele intimidatie, pesten, discriminatie, agressie en geweld en daarover willen praten. 

Als vertrouwenspersoon ben je dus ook partijdig, ik sta altijd aan jouw kant. En ik neem ook altijd aan dat wat je me verteld de waarheid is. Ik ga nooit in discussie met, "oh, dit geloof ik niet", of "ach, dat is onzin". Ik ben er helemaal voor jou.

Sporadisch komt het voor dat het tot een officiële klacht komt deze bij de klachtcommissie. Ik werk met strikte geheimhouding. Dit betekent dat alles wat er wordt besproken tussen ons blijft. De regie ligt altijd bij de persoon die naar de vertrouwenspersoon toe komt. 


Wat maakt je werk zo leuk?

Ik vind mijn werk superleuk. Ik ben echt een mensenmens. Ik vind het heerlijk om gewoon de hele dag met verschillende mensen te zijn en met iedereen te kletsen. Ik heb het heel erg naar mijn zin. Het is afwisselend, dynamisch en flexibel. Ik bedoel, ik heb altijd gezegd dat ik geen kantoorbaan wilde. Ik ben geen negen-tot-vijf-type. Nou ja, toch ben ik hier beland en ik zit hier al twee jaar. In principe is mijn werk elke dag hetzelfde, maar ik weet nooit honderd procent wat de dag mij brengt. 


Wat vind je minder leuk aan je werk?

Dat ik op den duur het gevoel kreeg dat ik niet meer veel bijleerde of mezelf verder ontwikkelde. Daarom ben ik zo blij met de uitbreiding van mijn rol als vertrouwenspersoon en casemanager verzuim.


Wat is een mooi, leuk moment tijdens je werk dat je is bijgebleven?

Het concert van Beyoncé. Dat vond ik superleuk. Ik was toen ook aan het werk op de vloer en het was tof om mee te maken. Het is extra leuk omdat je natuurlijk vooraf druk bezig bent met plannen. En om uiteindelijk te zien wat zo’n show teweegbrengt. Iedereen is op de been en zet zijn schouders eronder. Het is heel leuk om het hele proces van begin tot eind te zien.


Naar welke klus dit jaar kijk je heel erg uit en waarom?

Ik ga voor het eerst naar Pinkpop. Dat vind ik heel leuk. Het is een meerdaags festival, ik ga het hele weekend en regel hier de overnachtingen. Ik hoor er altijd veel verhalen over van collega’s. Dus ik heb er ook wel zin in om die kant op te gaan.

Misschien vind je het leuk om te lezen