3FM Serious Request 2017

Traditiegetrouw staan we in de week voor kerst en op kerstavond bij 3FM Serious Request. Dat houdt in dat onze beveiligers ervoor moeten zorgen dat de 3FM dj’s werkelijk in het Glazen Huis blijven. Daarnaast zorgen wij ervoor dat de grote toestroom van het publiek in goede banen wordt geleid zodat iedereen zijn donaties in de brievenbussen van Het Glazen Huis kan stoppen.

Dit jaar vond Serious Request plaats op het Marktplein in Apeldoorn en is de slogan; breng ze weer samen! Serious Request is een jaarlijks terugkerende actie van 3FM in samenwerking met Het Nederlands Rode Kruis waar geld wordt ingezameld voor een ‘stille ramp’. De acties van Serious Request leverden dit jaar 5.026.144 euro op! Hiermee kunnen Rode Kruis-hulpverleners vermiste kinderen opsporen, herstellen ze het contact met families en kunnen ze hen weer thuisbrengen. Met het bedrag van dat dit jaar werd opgehaald voor Het Rode Kruis werd de grens van 100 miljoen euro overschreden. Dit betekent dat het totaal aan donaties voor Serious Request in de afgelopen veertien jaar boven dat bedrag uitkomt.

Het is alweer de veertiende keer dat 3FM Serious Request gehouden werd. Elk jaar betreden een aantal dj’s voor zes dagen een Glazen Huis zonder vast voedsel te eten. Daarnaast draaien ze verzoeknummers voor de luisteraars, thuis en op het Marktplein, in ruil voor donaties. Dit jaar waren Domien Verschuuren, Sander Hoogendoorn en Angelique Houtveen de Glazen Huis dj’s. Er komen verschillende slaapgasten (bekende Nederlanders), een grote 3FM veiling en overal door het land worden acties opgestart om geld te doneren. De veertiende editie had ook een aantal veranderingen. Voor het eerst werken er vier andere publieke radiozenders mee aan de actie. Hiermee werd Serious Request op bepaalde tijden op twee zenders tegelijk uitgezonden, met een aanpassing van de inhoud door de zender. Het Glazen Huis zag er dit keer ook echt uit als een huis en heeft een tweede kamer. Alles in het huis, ook de muren, zijn gemaakt van glas. 

Op de laatste avond van Serious Request (kerstavond) morgen de beveiligers eindelijk de drie dj’s doorlaten. De dj’s mogen dan het Glazen Huis verlaten om het eindbedrag bekend te maken op het hoofdpodium en voor het eerst sinds zes dagen weer vast voedsel (rijstwafels en spareribs) te eten. Op het hoofdpodium treden daarnaast enkele artiesten op zoals The Cool Quest, Haevn, Miss Montreal, Fedde LeGrand en Rico en Sticks. Rico en Sticks schreven ook het themalied van Serious Request 2017; ‘breng ze samen’.

De veertiende editie van Serious Request was weer een groot succes en TSC Crowd Management is trots om mee te werken aan deze actie!

  • Default
  • Title
  • Date
load more / hold SHIFT key to load all load all