Lowlands 2017

Bezoekers lopen er gemiddeld 15 kilometer per dag, raken elkaar 27 keer kwijt en zien in een weekend gemiddeld elf optredens, verkeersregelaars die 18.000 autobestuurders mogen aansturen en een gemiddelde opkomst van 500 beveiligers per dag – de statistieken van een weekendje Lowlands. 

Op 18, 19 en 20 augustus vond het Lowlands festival in Biddinghuizen plaats. Bezoekers chillen op houten creaties, mengen zich in mosh pits en genieten van kunst en muziek. Het popfestival vierde dit jaar zijn 25-jarige bestaan. Deze verjaardag en een fantastische line-up zorgde ervoor dat het popfestival voor het eerst sinds 2014 weer uitverkocht met 55.000 bezoekers. 

De geschiedenis van Lowlands gaat iets verder dan 25 jaar. In de jaren 60 bestond er al een klein festival genaamd ‘ A Flight to Lowlands Paradise’. In 1993 werd het festival voor het eerst in Biddinghuizen georganiseerd en ontstond de basis van het Lowlands festival zoals wij deze nu kennen. 

Het 25-jarige bestaan bracht ook een aantal veranderingen met zich mee. Het artwork krijgt een make-over en het festivalterrein wordt aangepast. De bekende Alpha en Bravo tenten krijgen eveneens een make-over. De grootste tenten van het festival bestaan nu uit overkappingen waardoor er een grotere capaciteit is en de locaties een betere sfeer krijgen. Dit jaar is het ook voor het eerst dat de camping al op de donderdag om 09.00 open gaat en dat de bezoekers vanaf dan ook al de 24-uurstent op het festivalterrein kunnen bezoeken. De 24-uurstent wordt gekenmerkt door de schoorstenen die voorheen de entree van het festival aanduiden. Deze entree bestaat namelijk sinds de 25-jarige verjaardag niet meer. TSC mag vanaf dit jaar twee ingangen bemannen in plaats van één waardoor er minder wachtrijen ontstaan en de bezoekers sneller het festivalterrein en de camping kunnen betreden. 

Naast de veranderingen op het terrein was er ruimte voor andere feestelijke activiteiten. Naast de festivalprogrammering kon het publiek van Lowlands meedoen aan een cursus ballonvouwen of deelnemen aan ‘Heel Lowlands Bakt’. Op zaterdagmiddag vond er een speciaal jubileumprogramma plaats waarbij de grote 25 jaar Lowlands Greatest Hits werden gezongen. Dit onder leiding van De Jeugd van Tegenwoordig, Marco Roelofs, Kees van Hondt en Dolf Jansen.

Buiten de vroege yoga-sessies voor de niet-uitslapers op het festival om was er ruimte voor een gevarieerd muzikale programmering. De Nederlandse Jonna Fraser opende vrijdag om 12.00 het festival. De Vlaamse band Triggerfinger kwam net als #W?TF! langs als verrassingsact en Mumford & Sons sloot  het festival af op de zondag in de Alpha tent. Andere artiesten die hebben opgetreden tijdens het muziekfestival zijn het Noord Nederlands Orkest, Cypress Hill, Flume, Editors, Chef’s Special, The XX, alt-J, Bastille en Solange. 

 

  • Default
  • Title
  • Date
load more / hold SHIFT key to load all load all